15 Mayıs 2012 Salı

Web Tasarım


web-tasarimWeb tasarım günümüzün en önemli iki yeniliğinden birisi olan internetin görünen yüzüdür. Daha önceden, internet ve web unsurları çok fazla gelişmemiş bir konumdaydı. Ancak internet dünyasında yaşanan hızlı gelişim ve web tasarımı için değişen ve gelişen teknolojinin de etkisiyle internet önemli bir yere geldi. Bu günlerde sahip olduğu etkili ve güçlü yapı ile önemli bir iletişim mecrası olarak hayatımıza girdi ve vazgeçemediğimiz bir şekilde yer edindi. İnternet web tasarımı ile birlikte günümüzde bilgiye ulaşmanın ve araştırmanın en etkili araçlarından  biri halini almıştır. Teknoloji gelişmekte, internet büyümekte ve web tasarım tam olarak bu büyümenin ve gelişimin ortasında yer almakta. Bu yüzden önemli ve üzerine ciddiyetle düşülmesi gerekmektedir.

Web Sitesi Tasarım Gelişiyor


web-sitesi-tasarimWeb ve internet dünyasında bu hızlı gelişim ve büyümenin farkında olan bütün şirketler, kurumlar ve bireyler internetten nasıl fayda ve kazanç sağlayacakları konusunda araştırmalara başladılar, bu araştırmaların sonucunda varılan ortak nokta bir web sitesi sahibi olmak olarak netleşti. Web sitesi tasarım gücünü farkeden bir çok firma ve şahıslar hiç vakit kaybına uğramadan hemen web sitesi yapma çalışmalarına başladı ve hızlıca bir web sitesi sahibi olmak için çabaladılar, sonuç olarak şu anda erken davranan bu kişiler milyar dolarlar ile ifade edilebilecek büyük bir servetin sahibi çok büyük ve internet üzerinde söz sahibi olan firmaların sahibi konumuna gelmişlerdir.

Bir anda milyar dolarlar kazanma evresi tabi ki artık son buldu ve bugünkü evre de ise firmalar için konuşulması gereken web sitesi yaptırmak değil de yaptırmamak üzerine olmalı çünkü artık insanlar herşeyi internet aracılığıyla yapıyor ve rakiplerinizin sizden önce bu mecrada yer alması sizin bir adım geride kalmanıza ve firmanızın ciddi bir değer kaybetmesine sebep olabilir

Web Tasarımı Hafife Alınacak Birşey Değildir


Web tasarım hafife alınacak bir kavram olarak gözükebilse de aslında çok karışık ve kendi içinde hiyerarşiye sahip bir yapıdadır. Web Tasarım çalışması ile yaratılan Web Siteleri, günümüz dünyasında internette vakit harcayan kullanıcı sayısı hızlı bir şekilde artıyor ve internette gezinerek geçirilen bu süreler azımsanmayacak kadar büyük boyutlara ulaştığından şirketler  açısından görmezden gelinemeyecek kadar önemli bir tanıtım aracı oluyor.

web-sitesi-tasarimWeb Sitelerinde firmalar, ürün ve hizmetlerinin fiyat bilgisi ve teknik özellikler, resimler, videolar ve buna benzer görsel öğeler yayınlayabiliyor, ürün ve hizmetleri hakkındaki bilgileri potansiyel müşterilerine iletebiliyor, çok daha açık bir şekilde kendilerini tanıtıyor ve potansiyel müşterilerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Tabi ki web siteleri sadece tanıtım aracı olarak öne çıkmıyorlar bir diğer önemli özellikleri de firmalara ürünlerini satışa sunup tüm ürün bilgilerini burada paylaşarak çok rahat bir şekilde satış yapabilecekleri online bir mağaza olarak firmanıza önemli bir artı katabiliyorlar.

Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti tanıtmak üzere yapılan interaktif çalışmaların tümüne verilen ad olarak nitelendirilebilir.

Web Tasarım Aşamaları Nelerdir?

web-sayfasi-tasarim
Web tasarım her zaman bir çok parçadan oluşan ve bu parçaların bir bütün halinde uyum içinde çalışması olarak düşünülmelidir. Bu parçalardan birincisi alan adı(domain) daha açık bir şekilde söylemek gerekirse sitenizi temsil eden www.siteniz.com şeklinde olan adresinizdir. Doğrudan sitenizi ve dolayısıyla firmanızı temsil edeceğinden özenle seçilmelidir. Bu sebeple web tasarım çalışmasının ilk adımı olarak alan adı seçimi çok önemlidir. Bir sonraki adım web sayfası tasarımı yani grafiklerin oluşturulup kullanıcının göreceği görsel kısımdır, aslında web tasarım denildiği zaman bu adım gelir bu yüzden uzun uzun anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Daha sonra gelen web yazılım adımıdır, kullanıcı ve hatta site sahibi firma bu konuyla ilgilenmez çünkü nasıl olduğu değil sonuç önemlidir onlar için, o yüzden bu konuyla ilgilenmesi gereken web tasarım firmasıdır, web yazılım kullanım kolaylığı ve sitenizin daha hızlı yüklenmesi gibi özellikler katan önemli bir web tasarım unsurudur. Son olarak web hosting seçimi yani sitenizin içeriğinin sürekli erişilebilir olduğu internet üzerinde sitenize ait bir yer. Web tasarım tamamlandıktan sonra ortaya çıkan ürünün en iyi yayınlanabileceği yeri seçmek sizin için önemlidir.

Kısaca Web sitesi günümüzün vazgelçilmezi haline gelen en hızlı iletişim araçlarından biri olarak hayatımızda yerini almıştır. Dünyadaki tüm bilgiyi yanıbaşımıza getirerek en kısa yoldan ulaşmamızı sağlar. Web tasarım ise bu bilgiye ulaşırken kullanılan bir araçtır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder